banner

O le a le tele o lou iloa e uiga i le Elastane e lima e masani ona faʻaaogaina?

Le faʻamatalaga o le elastane

Elastane o le tos ma le maualuga maualuga ma le maufetuunaʻi.O le faʻamatalaga sili ona mataʻutia o le: "O se ituaiga fiber lea i le vevela o le potu, o mea e faʻalautele faʻasolosolo i le itiiti ifo ma le faaluaina lona umi muamua, ma a maeʻa ona faʻamalolo le vevesi, e mafai ona vave toe faʻafoʻi i le umi muamua."Ma mo mea polyurethane, o loʻo faʻatatau i se ituaiga alava lea e faʻaloloa i le umi muamua o le tolu taimi, ma a maeʻa ona faʻamalolo le vevesi, e mafai ona vave toe faʻafoʻi i le umi muamua.E le gata i lea, i atunuu eseese ma itulagi, o loʻo i ai isi faʻamatalaga.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o oloa eseese ma galuega eseese, elastane, e pei o se "usiusi o le la", e faia se sao e le mafai ona suia i vaega e pei o le ofuina o le mafanafana, vaivai ma le mafanafana o lavalava e ala i le tuʻuina atu o le paʻi lelei o le tagata, ma o loʻo i ai se tulaga mautu i totonu. le pisinisi ie lalolagi.E le gata i lea, o se faiga e le maalofia le fa'ameaalofaina o ie ie ma sina elasticity i fale gaosi oloa.

O ituaiga o elastane masani

1. Alkene ituaiga elastane (filo pa'u)

Diolefins elastane e masani ona taʻua o filo paʻu poʻo filo elastic, o lona faʻalauteleina e masani lava i le va o le 100% i le 300%.Ole vaega ole vaila'au ole sulfide polyisoprene.E lelei le maualuga o le vevela, teteʻe o le acid ma le alkali, faʻaofuofu-tetee ma isi vailaʻau ma mea faʻaletino, lea e faʻaaogaina lautele i totini, ribbed cuffs ma isi pisinisi lalaga.filo paʻu o se ituaiga elastane faʻaaogaina i le amataga.Talu ai e masani lava ona fai i vulu mata'utia, o lona fa'aogaina i le lalagaina o ie e fa'atapula'aina.

2. Polyurethane fiber (spandex) Polyurethane elastane o loʻo faʻatatau i se ituaiga fiber e faia i se poloka copolymer ma le polycarbamate o le vaega autu.O le Spandex o le elastane muamua na fa'atupuina ma sili ona fa'aaogaina fa'atasi ai ma tekinolosi gaosiga matua.

3. Polyether ester elastane

4. Polyolefin elastane (DOW XLA alava)

5. Elastane tu'ufa'atasi (filava T400)


Taimi meli: Feb-21-2022