banner

E Fa'afefea ona A'afia Meatotino ole Nailoni 6 Pepa ole Crystallinity?

Ole tioata ole nailon 6 pu'e e tatau ona fa'atonuina mo le viliina, ma e mafai ona fa'atulagaina e tusa ai ma le talosaga a le tagata fa'atau.Matou te talitonu o le crystallinity e aafia tonu ai ona vaega e lima o le faatinoga.

1. O mea faʻainisinia o le nailon 6 e aʻafia

Faatasi ai ma le faateleina o le tioata, o le malosi ma le punou o le nylon 6 faʻapea foʻi ma lona maʻaʻa, faʻamaʻa ma brittleness o le a faʻateleina, ae o le a faʻaitiitia le malosi ma le gaʻo o mea.

2. O le mamafa o le nailon 6 ma ana oloa e afaina

Ole fua fa'atatau ole naillon 6 tioata fa'aitumalo ile amorphous itulagi ole 1.13:1.O le maualuga o le tioata o le nailon 6, o le maualuga o le mamafa o le ai ai.

3. O mea fa'apitoa o le nailon 6 chip ua a'afia

O le fa'asinomaga fa'asolosolo o mea polymer e feso'ota'i ma le mamafa.O le nailon ono ose polymer semi-polar.O le itulagi tioata ma le itulagi amorphous o loʻo ola faatasi, ma o faʻasino igoa o le lua e eseese.O le malamalama o loʻo faʻafefe ma atagia i le faʻaogaina o vaega e lua, ma o le maualuga o le tioata, o le maualalo o le manino o le a.

4. O mea tau vevela o le nailon 6 ua afaina

Afai o le tioata o le nylon 6 e oʻo atu i le sili atu i le 40%, o le a faʻafesoʻotaʻi vaega tioata o le tasi i le isi e fausia ai se vaega faʻaauau i mea uma, ma faʻateleina le vevela suiga tioata.I lalo ifo o lenei vevela, e sili atu ona faigata ona faʻamalulu.Afai o le crystallinity o loʻo i lalo ifo o le 40%, o le maualuga o le tau, o le maualuga o le vevela suiga o le tioata.

5. O mea fa'aletino o le nailoni 6 milo e a'afia

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻateleina o le tioata, o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻiina o vailaʻau faʻamaʻi, le puipuia o le kesi o le kesi, ma le tulaga mautu o vaega meafaitino e sili atu foi.


Taimi meli: Feb-21-2022